Skoterhelg

I fredags hann jag knappt sluta jobbet innan vi skulle börja göra oss iordning inför avfärd mot markitta, då var det jag Jocke och Crissan som åkte dit. Sen var Crissans kusiner och de där i stugan när vi kom fram. Satt där ett tag innan vi hoppade på skotrarna med kurs mot Dokkas, efter en liten felkörning så kom vi fram tillslut där det väntades fika för Jessi som fyllt år. Var där ett tag innan killarna hoppade på skotrarna mot Markitta igen, vi som åkt bakom hoppade in i en bil så vi fick skjuts tillbaka. Skönt som tusan då man blir helt slut av att åka skoter. satt där i stugan ett tag innan jag tog med Jessi tillbaka till Gällivare för att sova. Grabbarna stannade där och slaggade.
 
På lördagen åkte jag tillbaka dit med Jessi igen för ännumer skoter. Fick åka ungefär 2 km innan det blev skoterhaveri, en rem small så grabbarna lämnade oss med en såg och en spade så vi kunde fixa någonstans vi kunde grilla där mitt på ett kalhygge med snö upp till hakan ungefär. Men vi skottade och sågade ner träd och fixade en mysig liten grillplats. Vi fick sitta ungefär i 3 timmar innan grabbarna kom tillbaka, då hade det varit en till rem som farit och soppatorsk i ena skotern. Sen satt vi och grillade tills det blev mörkt allihopa och hade jättetrevligt innan vi hoppade på skotrarna och åkte tillbaka till Dokkas vars vi hade bilen. Lämnade alla skotrar där, packade in grabbarna i bilen och for till Gällivare igen. Blev en tidig kväll för mig och J som var helt slut efter helgen.
 
Idag har jag tvättis, alltså galet tungt att springa i trapporna med den där megaträningsvärken som skotern har gett mig. Tog mig knappt ur sängen imorse. Hunnit skjutsa grabbarna tillbaka till Dokkas också så dom skulle köra lite skoter därborta sen köra till Gällivare igen. Så hinner dona på här i lugn och ro ett tag nu. Bara jag inte lägger mig i soffan, då kommer jag nog aldrig upp igen !
 
 
Upp