Lite av mitt 2014

Gick igenom min blogg lite och hittade en sån här gammal lista som man alltid fyllde i förut. Ganska lame jag vet men vi kör ändå i brist på annat.
 
 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, alltså massor med saker. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nja, alltså isåfall bekanta
 
Vilka länder besökte du?
Det närmaste utlandet jag kom under 2014 var väl Finland då.

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Hade ju fast jobb, men sa upp mig, så ett jobb vill jag väl ha och en större lägenhet.

Vad var din största framgång 2014?
Jag växtre ganska mycket i mig själv, blev mer självständig och tog tag i saker och ting.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, både sjukhusbesök med operation och vanliga sjukor.
 
Bästa köpet?
Det måste ju nästan varit min telefon.
 
Sämsta köpet?
Min audi helt klart.

Vad spenderade du mest pengar på?
Bensin, räkningar, alkohol, möbler och annat till lägenheten, tatueringar.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, det fanns mycket. Jocke, mina vänner och familjen gör mig alltid glad.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Världens bästa tjej blev ju sönderspelad under sommaren, kör bara kör och din soldat spelades också flitigt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har varit lite svängigt. Men nu absolut mycket gladare.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit vara på tiden lite bättre, umgåtts lite mer med mina vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Överanalyserat så mycket grejer, tjafsat lite mindre med Jocke om småsaker.

Hur tillbringade du julen?
Hos Crissan och Johanna med Jocke och deras släkt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Var hemma, mina vänner och familj kom och fikade.

Vad fick dig att må bra?
Jocke får mig alltid att må bra och mina fina vänner.

Hur har året 2014 varit för dig?
Lite berochdahlbana och svackor här och där. Men i det stora hela är jag nöjd och jag började 2014 med världens bästa killkompis och slutade 2014 med världens finaste pojkvän istället.

Har du flyttat under 2014?
Ja, 2 gånger till och med.

Hur har din kärlek varit under 2014?
Hur bra som helst.
 
 

Året 2014

Sa ju att jag skulle skriva en sånhär årsresumé, får se hur det går med tanke på att jag knappt kommer ihåg vad jag gjorde igår. Men vi provar.
 
Januari
 

Gjorde slut med Micke. Jag sa till honom att jag ville flytta, men det var väl ändå mest ett gemensamt beslut eftersom vi båda kände att vi var med som kompisar än ett par. Han sa att jag fick bo kvar tills jag hittade en egen lägenhet så jag blev kvar där några veckor iallafall. Var glad att vi ändå kunde vara vänner. Snurrade mycket tankar i hjärnan. Tatuerade mig i den här vevan, började på min sleeve på armen.
 
 
 
Februari
 

Började hänga ganska mycket hos Jocke som hade flyttat från kilen i december till Crissans gamla lägenhet. Började sova över där några gånger, kändes ganska skönt att komma hemifrån ett tag där allt nästan var precis som vanligt men ändå inte. Kändes inte som att det var slut eller att vi aldrig skulle ta tag i saker på riktigt så länge jag blev kvar där. Fortfarande väldigt förvirrad känslomässigt. Firade att Jocke fyllde 23 år, fixade fika och tårta.
 
Mars
 
Blev tillslut att jag vart kvar hos Jocke på heltid. Tog massa saker dit, mina möbler och allt annat jag inte kunde ta med gick Micke med på att ha kvar tills jag hittade någonstans att ha det. Jobbade ännu kvar på Frasses men hade mina planer på att säga upp mig. Pratade även med Micke om mig och Jocke. Han var bara glad för våran skull och det var så skönt att få prata med honom så det inte skulle bli några missförstånd. Festade också ganska mycket under den här perioden.
 
På en fest i mars
 
 
April
 
Drog med Frasses på kurs till Luleå,  bodde på hotell och shoppade. Jocke drog till Levi med grabbgänget. Fick för oss att hoppa på skotrarna i spöregn och började våran resa mot Hakkas. Det var jag, Jocke, Johanna och Crissan. Mötte 2 personer till efter vägen, efter 8 timmar och genomblöta hade vi tagit oss till Sammakko där vi ringde skjuts. Lämnade skotrarna till dagen efter och åkte bil hem. Åkte tillbaka någon dag senare för att fira påsk i Grodberget. Jättetrevligt hade vi. Köpte även min lila audi.
 
Dyngsur på skotertur
 
 
Maj
 

Åkte till Johannas stuga i Landsån med henne, Jocke, Crissan och Kevin. Grillade, fiskade och myste på bara. Fick veta att jag skulle få en alldeles egen lägenhet. Fick en akut inflammation i kroppen och fick opereras. Dock inget allvarligt, fick åka hem samma dag igen. Fick nyklarna till lägenheten och Micke blev av med mina saker från kilen. Gjorde klart lägenheten helt, bodde dock kvar i Gällivare med Jocke. Fick veta att jag skulle spendera sommaren på hemtjänsten i Malmberget så sa upp mig från Frasses efter 3 år där. Min lillebror fyllde 21 år. Både jag och Jocke tatuerade oss.
 
 
 
Juni
 

Jocke tatuerade sig igen. For på onsdagspubar och festade fortfarande väldigt mycket. Fyllde 23 år och firade med tårta och fika, fortfarande i lägenheten i Gällivare. For på nunis när det var Midnight sun meet, dåligt väder och inte så rolig kväll. For till Piteå med världens bästa gäng och firade midsommar. Hade jättekul. Började jobba på hemtjänsten.
 
Piteå midsommar
 
 
Juli
 

Jobbade som en tok på hemtjänsten, jobbade även extra på frasses. Mina ögon började tjorva, bli röda och vara. Det visade sig att jag inte tålde min linsvätska så jag bytte sen blev det bra igen. Jocke drog och lanade. Var galet varmt ute så vi höll på koka sönder inne i lägenheten också. Killarna drog till Piteå så jag tog med Jessica i bilen och drog mot Ikea. Körde vilse på vägen hem.
 
Augusti
 

Jobbade fortfarande massor. Festade när jag var ledig. Började göra oss redo för att flytta till min lägenhet för den vi bodde i skulle ut till försäljning. Drog till Jokkmokk och festade. Johanna fyllde år.
 
 
 
 
September
 
 
Åt mat och kollade hockey på olles. Var till optikern som sa att jag fått bättre syn. Inte mycket men ändå. Tjorvade med Ikea om en saknad fot till mitt databord, Lyckades fixa det tillslut. Packade ihop sakerna vi hade lyckas samla på oss i lägenheten i Gällivare. Flyttade in i min på heltid. Fick jobba lite på dagis. 
 
Oktober
 

Jobbade både lite på dagis och hemtjänsten. Var på jakt efter en dunjacka och hittade mig även en superbilligt. Utgång, oftast tillsammans med Jocke i vanlig ordning. Trots att vi varit tillsammans sen våren fick jag äntligen sätta ut på facebook att vi hade ett förhållande. Det var en utekväll så han menade dock att jag lurat han dagen efter, men kvar står det.
 
 
November
 

Firade halloween, skippade krogen och var hos Johanna och Crissan hela kvällen. Jocke bröt handen och fick åka på lassa och gipsa mitt i natten. Tatuerade oss igen. Sjukhusbesök för att se hur hans hand läkte. Skippade alkoholen och fyllechaffade, gjorde det ganska mycket.
 
 
 
December
 

Färgade håret rödare. Fyllde i min gamla tatuering och satte även ett litet J på foten. Julpyntade och fixade hemma för att få lite julstämning i våran lilla etta. Jobbade dom passen jag fick. Följde med Johanna när hon tatuerade sig. Följde också med Micke när han tatuerade sig. Köpte massor av nya snygga skor som jag inte ens hade plats för egentligen. Mamma skaffade en till hund, lilla Isa. Spelade bingolotto med Johanna på uppesittarkvällen, kammade hem storvinsten, hela 150 spänn. Hade den sämsta julaftonen ever, juldagen var desto bättre. Då tog jag med Jessica ner i flaskan och skakade våra lurviga på olles dansgolv.
Nyårsafton var vi hemma, skulle bli en nykter dag men inte det. Kom massor med trevligt folk hit så skjöt vi raketer ute på gården. Åkte sen vidare till Jeppe och var där ett tag innan vi åkte hem och sov.
 
 
 
Inte fotat mycket alls under året har jag märkt. Kommer inte heller ihåg så mycket. Säkert har jag glömt miljoners med roliga saker och höjdpunkter som hänt under året men det här får duga just nu. Året var väldigt upp och ner vid vissa tillfällen, men jag har lärt mig mycket och det slutade på bästa sättet. Fick pussas på tolvslaget med världens bästa pojkvän. Men som jag har kämpat vid vissa tillfällen för att det skulle bli såhär också. Har så mycket jag kan skriva om det här men jag tänker inte dela med mig av allt. Är glad för alla stunder jag fått dela med mina fina vänner, glad att Micke valde att fortfarande umgås med oss och glad för att jag och Jocke gick från att vara vänner till att han tillslut erkände att vi var tillsammans. Så kan det gå !
Upp